Rafflande P15 match

Kategori: Bilder

I dagens kvartsfinal för pojkar 15 år möttes Nacka Wallenstam IBK - Lindome IBK i Lugnet A. Jag följde denna matchen tillsammans med väldigt många supportrar till båda lagen och jag måste säga att det var en väldigt rolig match att se där båda lagen bjöd på fint spel och visade stor potential att ta sig vidare till semifinalspel och visa varför de båda lagen är bland de bästa P15 i Sverige. Även publiken levde sig in väldigt mycket i matchen och här nedanför kommer jag att visa lite bilder hur det såg ut på läktaren när dessa lag möttes.

Matchen var väldigt jämn med mycket kamper och fint spel från båda lagen, men där Lindome drog det längsta strået och visade varför de ville ta sig vidare. Lindome öppnade starkt och förde matchen bra och tog till sig ett 0-2 överläge mot motståndarna, men där var inte matchen klar på långa vägar. Nacka Wallenstam tog fram sina krafter och fick extra stöd från publiken och kunde reducera till 1-2 med knappa 10 minuter kvar av matchen. Lindome fick en kontring och kunde snyggt stänka in den bakom Nacka Wallenstams målvakt och hade nu ett 1-3 överläge. Här trodde nog de flesta att matchen skulle vara klar och att Nacka Wallenstam inte skulle orka försöka ta ikapp, men de gjorde de. Med endast 1 minut kvar av matchen så gjorde de 2-3 och pressade på in i det sista och fick till ett skott som dansade precis på mållinjen men som inte riktigt ville gå in. Det blev tillslut en uddamåls vinst för Lindome med 2-3 men Nacka Wallenstam IBK gick inte därifrån med sura miner utan fick stora applåder från sina supportrar.

Här har vi matchens lirare i Lindome, Alexander Öjersson, som visade stor vilja att vinna genom att hjälpa sitt lag fram till ett semifinalmöte mot Umeå City IBF kl 13:50 imorgon lördag.